Založ si blog

Aj ja chcem byť migrantom !

Bojím sa ich, alebo im  závidím, ak ich odmietam? Je to asi trochu inak, ako sa to celé prezentuje v médiach.(Bojíš sa ma? Boj sa ! Závidíš mi? Záviď, len mi nestoj v ceste za lepším životom!)

Solidarita má pravidlá a hranice. Ak len jedno z toho chýba, nastáva chaos a bezmocnosť.  Rozhodnutia európskych a našich zástupcov v europarlamente je jedna katastrofa a živá pôda pre extrémistov, fašistov a rôzne iné skupiny, čo nám chcú rozvrátiť naše hodnoty a mier v Európe.

Pozrime sa na to bližšie:

Invázia utečencov nie je problém jedného, alebo dvoch mesiacov, ale jeho niekoľkoročné odsúvanie. Dnes nevieme, ako to vyriešiť. Migrácia bola aj v minulosti, keď ešte vládli diktátorskí prezidenti, (s ktorými si európski lídri podávali ruky a pozývali ich do svojich krajín, kde vládne mier) ako bol Zine El Abidine Ben Ali (Tunis) , Muammar al-Kaddáfí ((Líbya), Saddám Husajn (Irak), Husní Mubárak (Egypt), Baššár al-Asad (Sýria) a týka sa to aj iných arabských krajín. Už vtedy boli v rôznych krajinách  utečenecké tábory. V táboroch sa nachádzalo niekoľko miliónov utečencov, nielen kresťanov, ale aj moslimov. Potom prišla takzvaná Arabská jar ( 2010 ) a celé sa to ešte zhoršilo. V týchto krajinách sužovaných vojnou, ktorá trvá už niekoľko rokov, napĺňajú sa utečenecké tábory, o ktorých Európski lídri vedeli a nekonali.Čo si mysleli, že tam budú chcieť žiť do konca svojich životov ?

Nemecko, Švédsko, Veľká Británia, Rakúsko a ďalšie bohaté západné krajiny vykrikovali, že im treba pomôcť, nech prídu, my sa o nich postaráme…Dnes je realita nová a s ňou prišla i nová rétorika : treba si ich rozdeliť, lebo je ich veľa. A podľa akého kľúča si ich chcú rozdeliť ? Podľa sympatií a antipatií, alebo podľa vzdelania a použiteľnosti ?

My máme málo pre svojich vlastných ľudí, mnohí žijú na hranici chudoby. Ak má niekto možnosti pomôcť, prosím, je to gesto ľudskosti , je to filantropia. Ale my nie sme v tomto postavení a mimochodom, ani nie sme cieľovou krajinou , títo ľudia u nás žiť nechcú, sami to deklarujú, vedia, že sme chudobní.

Táto situácia má aj druhú, oveľa tienistejšiu stránku. Sú medzi nimi infiltrovaní i takí, ktorí neváhajú obetovať svoje životy, aby zničili tie naše. Veľmi ťažko sa odhaľujú, uvedomujú si to všetky európske tajné služby, vrátane našej.

V Nemecku dokonca uvažujú miestne orgány štátnej moci o konfiškácii súkromných nehnuteľností, ktoré sa momentálne nevyužívajú. Toto mi silne pripomína 40. roky minulého storočia, kedy fašisti konfiškovali židovský majetok, alebo r.1948 u nás komunisti …Kam toto všetko povedie ?! Čo všetko musíme obetovať,aby boli uspokojené ich potreby ?

A kto sa postará o našich vlastných ľudí, ktorí žijú na hranici biedy a zúfalstva?Týka sa to predovšetkým našich dôchodcov.Dôchodca, ktorý dostane 320,-€/ mes. Mimochodom, to má odmenu za 35 ročné budovanie tohto štátu.Pracujúci, ktorý má 380,-€/mes v hrubom. Je to 339,-€/mes v čistom.

A čo taký migrant, ako je cenený?  V Nemecku dostane na ruku od 93,- €/týždenne. Veľa, alebo málo?Majú ubytovanie, zdravotnú starostlivosť, stravu, oblečenie, hygienické potreby, kultúrne vyžitie… a rôzne iné vymoženosti, za čo jednoznačne nemusia zaplatiť. Toto všetko má hodnotu od  1.500,-€/mes. na osobu. Ak nemá žiadne zdravotné problémy. Nebodaj ochorie, automaticky sa zvyšujú  náklady.

Náš dôchodca si musí zaplatiť bývanie, lieky, stravu, ďalej ani nebudem pokračovať, svoj finančný limit už dávno prešvihol. A nebodaj ochorie a potrebuje lieky, na ktoré nemá. Ako sa zachová štát? To každí z nás vie !

Je smutné, keď sa musíme pozerať, ako zomierajú nevinní a bezbranní v 21. storočí. V žiadnom prípade nehľadajme riešenie, ako pomôcť. Je to celé zle, treba hľadať riešenie, ako tomu zabrániť, aby už nemuseli utekať a žiadať o pomoc.

Dajme si otázku: prečo a kto za to môže?Tí, ktorí túto situáciu zapríčinili, tí by ju mali aj bezodkladne riešiť. Destabilizovali tieto krajiny, lebo to bolo pre nich dôležité, mali v nich totiž vlastné záujmy. Potom sa im to celé vymklo z rúk !Ale, nastal čas zmeniť stratégiu, treba oslabiť Európu, aby viac poslúchala…

Takže si nalejme čistého vína, za všetok tento zmätok, nešťastie ľudí, celých rodín by mal niesť zodpovednosť ten, ktorý to zapríčinil : U S A . Aby som bol spravodlivý, musím spomenúť i európske veľmoci, ktoré im v tom svojím spôsobom pomáhali :Veľká Británia, Francúzsko, Nemecko…

Dokedy si necháme skákať po hlave , čo sa ešte musí stať, aby sme sa prebudili z letargie ?!Už je najvyšší čas , lebo bude, ako nebolo !

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2306x
Priemerná čítanosť článkov: 2306x

Autor blogu

Kategórie

Archív